Studio & Productie

Ontdek een uitzonderlijke selectie aan opname-apparatuur voor studio en productie, waaronder studiomicrofoons, audio-interfaces en studiomonitors.

Bekijk alle informatie

Meest populaire studio- en opnameapparatuur en opnameapparatuur

Meer informatie over signaalprocessoren

Wat moet ik weten over compressie?

Ratio: De mate van reductie van het dynamisch bereik dat door de compressor wordt veroorzaakt. De ratio vertegenwoordigt het verschil tussen de toename van het geluidssignaal dat in de compressor komt en de toename bij de uitgang. Bijvoorbeeld een 5:1 ratio kan betekenen dat een 5dB toename in het signaal dat de compressor binnenkomt resulteert in een 1dB toename bij de uitgang.

Threshold: Het niveau waarop de compressor invloed heeft op het inkomende audiosignaal. De compressor heeft geen effect op het signaal onder dit niveau.

Knee: Het precieze punt waarop de compressor begint met verminderen van versterking.

Hard Knee - het moment is plotseling en definitief

Soft Knee - een vloeiende overgang van versterker naar compressor, waardoor een breder scala aan threshold waarden effectief kan zijn.

Aanval: De tijd die de compressor nodig heeft om het signaal te beïnvloeden wanneer het de threshold waarde heeft overschreden. Deze instellingen zijn belangrijk voor het bepalen van de uiteindelijke geluidskwaliteit met betrekking tot helderheid of het hoge frequentie gehalte.

Snelle Aanval - comprimeert het signaal zeer snel en beïnvloedt de versterking op golfvormniveau.

Langzame Aanval - laat het eerste, transiënte gedeelte van het geluid door de compressor gaan voordat het een te groot effect begint te hebben.

Release: de tijd die nodig is om van een gecomprimeerd signaal terug te keren naar een normaal, versterkt signaal zodra het geluid onder de threshold waarde zakt.