Piano's & Keyboards

Ontdek hier een groot assortiment aan piano's en keyboards van de meest gerespecteerde namen in de industrie, zoals Yamaha en Casio, evenals de voordelige Gear4music keyboards en piano’s.

Bekijk alle informatie

Meest populaire piano's en keyboards

Akoestische vs digitale piano's

Omdat digitale keyboards en piano's afhankelijk zijn van sampling, kunnen ze het geluid produceren van verschillende instrumenten. Zo kunnen muzikanten uit instrumenten als fluiten, klavecimbels, strijkinstrumenten en percussie kiezen, wat de digitale piano of het keyboard een zeer aanpasbaar instrument maakt.

Een digitale piano beschikt over gewogen toetsactie om het gevoel van een akoestisch instrument na te bootsen. Op de Yamaha YDP140 digitale piano hebben bijvoorbeeld de toetsen voor de lagere noten een zwaarder gevoel en voelen de hoge noten lichter aan.

De voordelen van een digitale piano

Het spelen van een digitale piano of keyboard heeft een aantal voordelen ten opzichte van een akoestische versie. Ze kunnen bijvoorbeeld ingebouwde ritmes hebben om de spelers te begeleiden. En omdat een digitale piano geen snaren heeft, hoeft het nooit gestemd te worden, wat u tijd en geld bespaart.

Met een digitale piano of keyboard profiteren gebruikers ook van de MIDI Musical Instrument Digital Interface waardoor ze met andere elektronische muziekinstrumenten, computers of apparatuur kunnen communiceren, bewaken en synchronizeren. Een voorbeeld van een keyboard met deze capaciteit is de M-Audio ProKeys Sono 88-Toets.

Een digitale piano kan relatief draagbaar zijn omdat het kleiner en lichter is dan het traditionele alternatief en kan vaak gedeeltelijk worden gedemonteerd om het transport te vergemakkelijken. Spelers kunnen ook stil spelen door de hoofdtelefoon op het instrument aan te sluiten.