Basgitaren van Gear4music

De basgitaren van Gear4music zijn zorgvuldig ontwikkeld om enkele van de beste functies te kunnen bieden tegen een betaalbare prijs.

Bekijk alle informatie

Meest populaire basgitaren van Gear4music

Eerste 13 producten weergegeven:

Meer informatie over basgitaren

Betaalbare basgitaren

Basgitaren hebben over het algemeen vier snaren en frets - dit maakt het minder ingewikkeld voor beginners om de basgitaar te leren spelen. Basgitaren van merken als Fender kosten echter vaak minimaal €500,-, maar er zijn nu goedkopere basgitaren op de markt die een vergelijkbare stijl bieden, zoals de elektrische basgitaar van Gear4music.

Net als een typische Fender heeft deze basgitaar frets en vier snaren, evenals het bekende split-coil humbucking pickup. Hierdoor produceert de basgitaar een scherp en helder geluid met diepte, punch en sustain in de lage bastonen. Deze bas is tevens beschikbaar als onderdeel van een pakket met 15 watt versterker, kabel, reservesnaren, plectrum en gitaarband - alles wat nodig is om beteen te beginnen met spelen.

Basgitaar spelen

Er zijn drie meest gebruikelijke manieren van het spelen van de bas - met het gebruik van een plectrum, met de vingers of 'slapping'. Plectrums worden noormaal gesproken gebruikt om sneller te spelen, alhoewel veel muzikanten ze eenvoudigweg prefereren. Slapping is een meer geavanceerde techniek die populair is bij bijvoorbeeld Flea van de Red Hot Chili Peppers en wordt vaak gebruikt in funk muziek.

Naast deze drie is het tevens mogelijk om tweehandige tapping techniek te gebruiken, zoals meen ook vaak terugziet bij spelers van elektrische gitaren. Deze stijl wordt gebruikt door virtuoze bassisten zoals Billy Sheehan, die voorbij gaan aan de traditionele rol van de basgitaar en het als een ritmisch instrument gebruiken.

Beginners kunnen al deze technieken uitproberen en tevens hun geluid verbeteren door te upgraden naar een betere basgitaar en versterker, of door effectpedalen te gebruiken, zoals een Boss GT10 basgitaar effectpedaal processor.