Drummachines

Drummachines zijn er in analoge of digitale uitvoering en worden gebruikt als basis voor elektronische muziek. Roland was pionier op het gebied van drummachines en heeft nu het klassieke model, de TR-08, opnieuw op de markt gebracht.

Bekijk alle informatie

Meest populaire drummachines

Iets meer over drummachines

Drummachines gebruiken samples of synthese om met behulp van pads of knoppen precussieve elementen te sequencen of op te nemen. Veel drummachines, zoals de Elektron Machinedrum, hebben een step sequencer waarmee gebruikers stap voor stap een beat tkunnen sequencen. Deze drummachines zijn ongelooflijk veelzijdig en bieden de mogelijkheid om naast melodische percussieve sequences conventionele drumgeluiden te creëren. Het gebruik van samples en time strechting breidt de mogelijkheden van de drummachine verder uit, zodat geheel nieuwe geluiden kunnen worden gecreëerd aan de hand van een originele sample.

Met drummachines zijn tevens on-the-fly en realtime opnames mogelijk. Ze zijn niet alleen populair binnen de elektronische muziek maar kunnen ook worden gebruikt om een drummer te vervangen

Softwarestudio's maken steeds meer gebruik van drummachines aangezien deze uitgebreide sampling mogelijkheden bieden. Het gebruik van MIDI-controllers zoals de Korg PadKontrol kan het gevoel en de interactie van een hardware drummachine aan een softwarepakket toevoegen.