Drummachines

Drummachines zijn analoog of digitaal en worden gebruikt als basis voor elektronische muziek. Roland was pionier op het gebied van de drummachine en heeft nu het klassieke TR-08 model heruitgegeven.

Analoge drummachines hebben vanwege hun unieke geluid de afgelopen jaren een heropleving gemaakt. Bedrijven als MFB en Vermona maken moderne analoge drummachines met een vintage geluid en klassieke trigger interfaces. Digitale drummachines zoals de Elektron Digitakt Drumcomputer zijn populair bij live artiesten vanwege hun betrouwbaarheid en nauwkeurige parameterregeling.

Bekijk alle informatie

Meest populaire drummachines

Over drummachines

Drummachines gebruiken samples of synthese om met behulp van pads of knoppen precussieve elementen te sequencen of op te nemen. Veel drummachines, zoals de Elektron Machinedrum, hebben een step sequencer om gebruikers in staat te stellen om stap voor stap een beat te sequencen. Zulke drummachines zijn ongelooflijk veelzijdig en bieden de mogelijkheid om melodische percussieve sequences te creëren, evenals conventionele drumgeluiden. Het gebruik van samples en time strechting breidt de mogelijkheden van de drummachine verder uit, zodat geheel nieuwe geluiden kunnen worden gecreëerd van een originele sample.

Normaal gesproken maken drummachines ook on-the-fly en realtime opnemen mogelijk. Ze zijn niet alleen populair in elektronische muziek maar kunnen ook worden gebruikt in plaats van een drummer als deze niet nodig of beschikbaar is.

Softwarestudio's maken steeds meer gebruik van drummachines aangezien deze uitgebreide sampling mogelijkheden bieden. Het gebruik van MIDI-controllers zoals de Korg PadKontrol kan het gevoel en de interactie van een hardware drummachine aan een softwarepakket toevoegen.