Violen

Investeer in uw toekomst. Van uw eerste viool tot een carrièrebepalend instrument. Ons uitgebreide assortiment aan violen bestaat uit traditionele Stradivarius- en Guarneri replica's tot de eigentijdse designs van Wood Violins en Bridge Violins. Wat uw budget ook mag zijn, alle Gear4music violen worden standaard geleverd met twee jaar garantie.

Bekijk alle informatie

Meest populaire violen

Eerste 30 producten weergegeven:

Informatie over violen

De geschiedenis van de viool:

Hoewel violen een diepgewortelde geschiedenis hebben, hebben ze de meeste van hun moderne kenmerken verworven van Luthiers in het 16e eeuwse Italië, waar het instrument een viol was in plaats van de huidige viool. Pas in de barokperiode kwam de viool in opkomst met gerespecteerde componisten als Antonio Vivaldi en Johann Sebastian Bach die in veel van hun composities violen gebruikten. Sindsdien is de viool wereldwijd geliefd en gerespecteerd als solo- en concertinstrument. Violen worden nu bespeeld door musici in een grote verscheidenheid aan muziekgenres, waaronder klassiek, jazz en folk.

De viool is een viersnarig akoestisch muziekinstrument dat met een strijkstok wordt bespeeld. Het hoofd van de strijkersfamilie van instrumenten die ook de altviool, cello en contrabas bevatten. Het geluid wordt meestal gegenereerd door gebruik te maken van de strijkstok, bestaande uit een stok met een strook paardenhaar. Hoewel er vele andere technieken zijn zoals pizzicato (het tokkelen van de snaren) om er maar een te noemen, is het gebruik van de strijkstok (of arco) de meest gebruikelijke manier om het instrument te bespelen. Hars wordt op het strijkstokhaar gewreven om de vloeiende voortgang over de vioolsnaren te verzekeren en de nodige resonantie te creëren.

Het vinden van de juiste maat viool is cruciaal voor een hoge mate van speelcomfort. De beste manier om dit te meten is om uw arm recht te houden en de afstand van uw nek tot uw pols te meten.