MIDI Keyboards

MIDI-keyboards kunnen een praktische aanwinst zijn voor uw studio-installatie. Het gebruik van deze apparatuur verhoogt niet alleen uw workflow maar stelt u eveneens in staat om creatiever te worden met uw software. Deze toetsenborden worden vaak via USB op een computer aangesloten en kunnen worden gekoppeld aan VST's, DAWS, synthesizers en samplers.

Bekijk alle informatie

Meest populaire MIDI-Keyboards

Iets meer over MIDI-Keyboards

MIDI-keyboards lijken veel op een traditioneel keyboard, maar hebben over het algemeen geen eigen geluiden ingebouwd. In plaats daarvan worden MIDI-keyboards gebruikt in combinatie met een computer en software-instrumenten, of externe modules om geluiden te genereren.

Tegenwoordig worden bijna alle MIDI-toetsenborden via een USB-aansluiting op uw computer aangesloten. Sommige modellen hebben ook een extra 'MIDI IN' of 'MIDI OUT' poort voor aansluiting op externe hardware zoals synthesizers. Normaal gesproken is een MIDI-keyboard verkrijgbaar in 25, 49, 61 of 88 toetsenversies maar zijn vrijwel allemaal uitgerust met een octaafverschuivingsknop zodat u toegang hebt tot een volledig scala aan noten. Enkele MIDI-keyboards hebben een modulatiewiel en pitchbending voor extra expressie. Andere knoppen & faders kunnen meestal worden ingesteld om op MIDI-input reagerende software-elementen te bedienen.

Een MIDI-keyboard, of Master Keyboard, is een digitaal apparaat dat MIDI-gegevens verstuurt naar andere apparaten die deze kunnen ontvangen. MIDI-keyboards worden meestal gebruikt om VST of 'software-instrumenten' die op een computer worden gebruikt af te spelen. Andere toepassingen zijn het versturen van programmawijzigingen naar DAW-muzieksoftware zodat u een aantal parameters kunt regelen zonder dat u de muis hoeft te gebruiken en het sequencen of afspelen van hardwaresynthesizermodules. Tegenwoordig gebruiken ze bijna alle MIDI die rechtstreeks via USB wordt verzonden en aangesloten.