Akoestische Drumstellen

Drumstellen zijn van alle markten thuis en zijn dan ook in veel verschillende muziekgenre's terug te vinden. Van rock tot hiphop, jazz en reggae, het akoestische drumstel is en blijft populair.

Bekijk alle informatie

Meest Populaire Akoestische Drumstellen

Informatie over de akoestische drumset

Hoe verschillen Sets in geluid?

Rock en fusion drumstellen verschillen in geluid en of een drummer besluit om de ene of de andere Sets te gebruiken is vaak een kwestie van voorkeur.

Rock Sets hebben de neiging om een meer bloeiend geluid te creëren, terwijl fusion sets - die zijn voortgekomen uit jazz fusion - worden beschouwd als een helderder resonantie hebben. De houtsoorten die in elke drumkit worden gebruikt zijn vaak een belangrijke factor, waarbij fusie sterk geassocieerd wordt met berken- en rotsdrumsets die nauwer geïdentificeerd worden met esdoorn of populier.

Andere dingen om te overwegen bij het kopen van een drumstel

Terwijl sommige drumSets worden geleverd met bekkens, deze worden vaak apart gekocht en sommige professionals gebruiken meer dan een half dozijn om de soorten geluiden te kunnen maken die ze willen. Een WHD Primitive 10" Splash Cymbal, bijvoorbeeld, creëert een rauw en primitief geluid voor uw drumstel, terwijl een WHD Pro 18" Crash Cymbal een helder en krachtig geluid produceert.

Een volledige WHD Pro Complete Cimbaal Pakket met 14-inch hi-hats, een 20-inch ride bekken, en een 16-inch crash bekken is beschikbaar om de volledige aanvulling van bekkens voor uw drumstel te bieden.

Hoewel drumSets de reputatie hebben dat ze luidruchtig zijn, is het mogelijk om het geluid dat ze maken aanzienlijk te verminderen om zo rustig te kunnen oefenen door het gebruik van drumSets met behulp van geluiddemping pads. De drumkit Pad geluiddempingsset kan bijvoorbeeld het geluid van een drumstel met maximaal 90 procent verminderen. Het bevat een bas pad, een 16-inch plus bekken pad, een 14-inch hit hoed pad, een 14-inch snarepad en 12-inch, 13-inch en 16-inch tom pads.