Ibanez Gitaren

Gear4music.com

Ibanez drukten voor het eerst hun stempel op de muziek in de late jaren 80, toen beroemde artiesten zoals Steve Vai en Frank Zappa hun elektrische gitaren begonnen te gebruiken.

Vandaag de dag vervaardigt Ibanez gitaren voor alle niveaus en produceren ze nog altijd radicale ontwerpen & afwerkingen, evenals een variëteit aan 7-snarige, 8-snarige en semi-akoestische modellen. De Ibanez Signature serie is tevens erg populair, zoals Steve Vai's Ibanez JEM77WDP Premium elektrische gitaar.

Hoewel Ibanez gitaren een nauwe band hebben met rock en metal, is het merk met hun akoestische gitaren en versterkers en een groot assortiment aan effectpedalen (zoals de hoog aangeschreven Tubescreamer) populair bij een groot en divers scala aan muzikanten.

Bekijk onze Ibanez Nieuwe Releases pagina om op de hoogte te blijven van de nieuwste Ibanez producten. Bekijk alle informatie

Ibanez Bestsellers

Eerste 20 producten weergegeven:

Ibanez Informatie

Ibanez begon bij Hoshino Gakki, een Japans bedrijf dat muziekinstrumenten produceert en in 1908 werd opgericht. Zij begonnen in de jaren 30 met het importeren van gitaren om deze vervolgens later zelf te vervaardigen. In 1950 begon Ibanez met het vervaardigen van elektrische gitaren en in 1974 produceerden ze gitaren met een eclectisch ontwerp evenals betaalbare replica's van Gibson en Fender gitaren. Tegen 1980 had Ibanez zich gevestigd als één van de meest belangrijke merken.

Vandaag de dag wordt Ibanez geassocieerd met een aantal van de beste gitaristen ter wereld en worden hun producten op grote schaal gebruikt door rock- en metalgitaristen. De Ibanez GRG serie is ontwikkeld voor spelers die de Ibanez kwaliteit willen in een meer betaalbaar pakket en is speciaal ontworpen voor metal spelers. Ibanez Artcore is een andere populaire serie met elektrische gitaren die een warmere klank met meer punch produceren, ideaal voor rockgitaristen.

Ibanez produceert tevens een grote en eclectische selectie aan basgitaren en akoestische gitaren. Hun BTB serie met basgitaren zijn populair vanwege hun neck-thru constructie en diepere cutaways voor verbeterde speelbaarheid. Akoestische gitaren van de Ibanez Artwood Studio representeren de mooiste houtsoorten, beste elektronica en het meest innovatieve vakmanschap dat Ibanzed ooit ontwikkeld heeft. Bij Gear4music hebben we een uitgebreide selectie aan Ibanez gitaren beschikbaar voor gitaristen van alle niveaus, allen met een zeer scherp prijskaartje.