Elektrische Gitaren

Bij Gear4music zijn elektrische gitaren en gitaarversterkers van grote merken als Fender, Gibson en Marshall Amplifiers beschikbaar.

View All Information

Populairste Elektrische Gitaren

Elektrische Gitaar Winkeladvies

Elektrische gitaren hebben twee belangrijke onderdelen - de snaren en de pick-ups, die samenwerken om het geluid te produceren. Gitaar pick-ups zetten de trillingen van de snaren om in elektronische signalen, die vervolgens door een gitaarversterker worden uitgezonden als muzieknoten.

Hoewel alle elektrische gitaren op deze manier werken, kunnen de geluidskwaliteit en de klank erg variëren afhankelijk van de vorm van de gitaar, de constructie van de gitaar en welke pick-ups uiteindelijk gebruikt worden.

Wat bepaalt hoe elektrische gitaren klinken?

Hollow-body elektrische gitaren, staan er bijvoorbeeld om bekend om een veel rondere klank te hebben, waardoor ze het voorkeurinstrument zijn van jazzmuzikanten. In deze categorie vinden we de Gibson Dot elektrische gitaar serie. Solid-body elektrische gitaren missen dan weer de naturel warmte van de hollow-body, maar omdat ze niet dezelfde akoestische functies hebben, bieden ze een veel grotere diversiteit en kunnen ze worden gebruikt om bijna elk soort geluid van een elektrische gitaar te creëren.

Enkelspoel elementen, humbuckers en de piezo zijn de meest voorkomende types van pick-up die gebruikt worden op elektrische gitaren, waarbij de laatste meestal gebruikt wordt om volle, heldere gitaarklanken te produceren.

Humbuckers, die bestaan uit twee gitaar pick-ups, bieden een klank die meer afgerond en vloeiend is dan bij de enkelspoel elementen, maar ze klinken niet zo zuiver wanneer het om de hoge noten gaat.

Ondertussen worden piezo's - die niet-magnetisch zijn en die zwakkere signalen genereren dan andere gitaar pick-ups - regelmatig gebruikt om het geluid van akoestische gitaren te recreëren.

Als u net met de elektrische gitaar begint, is het belangrijk om advies te krijgen van een gerenommeerde Gitaar Winkel zoals Gear4music.com, die u zal kunnen vertellen welke gitaar het beste bij u past.