Studio monitoren

Met een breed scala aan Studio Monitor speakers van fabrikanten zoals Adam, Genelec, Mackie, M-Audio, Alesis en Quested, Gear4music.com leveren een breed scala aan Studio monitoren inclusiefNearfield, Farfield en Subwoofers. Studio monitoren hebben de neiging meer robuust dan HiFi-speakers als ze nodig hebben om te gaan met onbehandelde bronnen, plotselinge pieken in volume en andere hoge druk geluiden.

Meest populaire Studio Monitoren

Over Studio monitoren

Studio Monitor-luidspeakers zijn essentieel bij het mixen van audio naar een professionele standaard. Ze geven een vlakke respons en zijn ontworpen om een onbevooroordeeld geluid te produceren, zodat de gebruiker nauwkeurig en waarheidsgetrouw kan mixen met het opgenomen materiaal.

Subwoofers zijn luidspeakerkasten die zijn gewijd aan het reproduceren van lage frequenties. Ze worden soms gebruikt met nearfield luidspeakers om de beperkingen te compenseren die soms op kleinere modellen studiomonitors worden aangetroffen.

Actief en Passief zijn de belangrijkste twee soorten luidspeakers. Actieve luidspeakers hebben interne versterkers waardoor ze draagbaarder zijn dan passieve luidspeakers. Passieve luidspeakers hebben een externe versterker nodig om de luidspeakers aan te sturen en zijn zeer geschikt voor permanente installaties. Veel mensen geven de voorkeur aan de controle die passieve luidspeakers bieden en de mogelijkheid om deze luidspeakers met verschillende versterkers te mixen en te matchen.