Doedelzakken

Gear4music.com

Doedelzakken zijn synoniem met de volksmuziek van Schotland en Ierland, worden gebruikt in militaire bands of als een solo-instrument tijdens formele gelegenheden zoals bruiloften, festivals en feesten. Doeldezakken produceren een vol geluid, bestaande uit een aanhoudend 'drone geluid' en een melodische lijn. Het geluid van de doedelzakken is volkomen uniek - geen enkel ander instrument klinkt als hen. Als we het geluid van een doeldzak zouden willen beschrijven komen we ergens tussen de toon van een hobo en de dynamiek van een trompet uit. Bekijk alle informatie

Doedelzak

Eerste 10 producten weergegeven:

Over doedelzak

Doedelzak kon terug naar Roman of pre-Romeinse tijdperken hebben gedateerd zoals de Oxford geschiedenis van muziek suggereert dat een sculptuur van doedelzak werd gevonden op een Midden-Oosten sculptuur uit 1000 voor Christus.

Delen van een doedelzak

De zak is een luchtdichte reservoir die houdt van lucht en regelt de stroom inschakelen van de speler om continu geluid. De speler blaast de lucht in het via een blaaspijp of pompen lucht erin met balg. Materialen die worden gebruikt voor zakken varieren van huid van een proefdier en synthetische materialen.

De Chanter is de melodie pijp en wordt gespeeld met twee handen. Het open karakter van de pijp betekent dat het is moeilijk voor een speler om te stoppen met het instrument van klinkende dus de meeste doedelzakmuziek volgt een constante, legato geluid dat resultaten in de zangerige bijna beklijvende geluid die is gekoppeld aan deze instrumenten.

De Chanter Reed is geinstalleerd op de top van de chanter en is wat de speler gebruikt om het geluid te produceren.

De doedelzak Drones zijn de pijpen die een constante harmonisatie notitie in de hele spel produceren. De drone is over het algemeen in twee of meer delen met een glijdende gezamenlijk ontworpen zodat toonhoogte kan worden aangepast.

Doedelzak praktijk Chanters worden gebruikt voor beginners om te leren spelen en wordt ook gebruikt door meer ervaringen spelers om te oefenen en hun vaardigheden te perfectioneren.