Doedelzak

Gear4music.com

Doedelzak zijn synoniem met de volksmuziek van Schotland en Ierland, en in militaire bands of als een solo-instrument worden gebruikt vaak op formele gelegenheden zoals bruiloften of op festivals en feesten zoals de Edinburgh Tattoo. Zij produceren een volledige geluid, bestaande uit een aanhoudende drone en een melodische lijn. Het geluid van de doedelzakken is volkomen uniek - niets anders klinkt heel als hen, maar een ruwe onderlinge aanpassing ergens tussen de reedy toon van een hobo en de dynamische fanfare van een trompet zou kunnen worden assortimentt. Bekijk alle informatie

Doedelzak

Eerste 9 producten weergegeven:

Over doedelzak

Doedelzak kon terug naar Roman of pre-Romeinse tijdperken hebben gedateerd zoals de Oxford geschiedenis van muziek suggereert dat een sculptuur van doedelzak werd gevonden op een Midden-Oosten sculptuur uit 1000 voor Christus.

Delen van een doedelzak

De zak is een luchtdichte reservoir die houdt van lucht en regelt de stroom inschakelen van de speler om continu geluid. De speler blaast de lucht in het via een blaaspijp of pompen lucht erin met balg. Materialen die worden gebruikt voor zakken varieren van huid van een proefdier en synthetische materialen.

De Chanter is de melodie pijp en wordt gespeeld met twee handen. Het open karakter van de pijp betekent dat het is moeilijk voor een speler om te stoppen met het instrument van klinkende dus de meeste doedelzakmuziek volgt een constante, legato geluid dat resultaten in de zangerige bijna beklijvende geluid die is gekoppeld aan deze instrumenten.

De Chanter Reed is geinstalleerd op de top van de chanter en is wat de speler gebruikt om het geluid te produceren.

De doedelzak Drones zijn de pijpen die een constante harmonisatie notitie in de hele spel produceren. De drone is over het algemeen in twee of meer delen met een glijdende gezamenlijk ontworpen zodat toonhoogte kan worden aangepast.

Doedelzak praktijk Chanters worden gebruikt voor beginners om te leren spelen en wordt ook gebruikt door meer ervaringen spelers om te oefenen en hun vaardigheden te perfectioneren.