Violen

Binnen onze grote selectie violen hebben wij verschillende merken, prijzen en formaten. Zo hebben wij een ruime keuze violen van enkele van de grootste merken binnen de industrie zoals Yamaha, Stagg en Stentor Violins. Tevens hebben wij onze eigen voordelige Gear4music violen. Na onze violen jarenlang te hebben verbeterd en doorontwikkeld kunnen wij nu met trots zeggen dat wij een van de grootste vioolverkopers in Europa zijn.

Bekijk alle informatie

Meest Populaire Violen

Eerste 30 producten weergegeven:

Viool Informatie

Viool Size Guide

4/4 - leeftijden 11+ - 58 cm (circa)
3/4 - leeftijden 9 tot 12 – 56 cm (circa)
1/2 - leeftijden 7 tot 9 – 51 cm (circa)
1/4 - leeftijden 5 tot 7 - 46 cm (circa)
1/8 - leeftijden 4 tot 6 - 42 cm (circa)
1/10 - leeftijden van 4 tot 5 - 38 cm (circa)
1/16 - leeftijden 3 tot 5 - 36 cm (circa)

Viool geschiedenis:

Hoewel violen oude oorsprong hebben verworven zij de meeste van hun moderne kenmerken van gitaarbouwers in 16e eeuw Italië, waar het instrument een viola da gamba in plaats van hedendaagse viool was. Het was niet totdat de barokke periode dat de viool begon te bloeien met gerespecteerd componisten zoals Antonio Vivaldi en Johann Sebastian Bach violen met veel van hun composities. Sindsdien de viool heeft opgedaan veel liefde en respect van over de hele wereld als zowel een solo en concert instrument. Violen zijn nu gespeeld door muzikanten in een breed scala van muzikale genres zoals klassiek, jazz en folk.

De viool is een vier-snarige akoestische muziekinstrument dat wordt gespeeld met een boog. Het hoofd van de tekenreeks familie van instrumenten die ook beschikt over de altviool, cello en contrabas. Geluid wordt meestal gegenereerd met behulp van de boog, die bestaat uit een stok met een strook van haar paard. Hoewel er vele andere technieken zoals pizzicato (de snaren plukken) aan de naam, is het gebruik van de boog (of arco) de meest voorkomende manier om het instrument te bespelen. Colofonium wordt gewreven op de boog haar te zorgen voor de vlotte progressie in de viool snaren te maken nodig resonantie.


Vinden van de juiste grootte viool is van cruciaal belang voor het comfortabel spelen. De beste manier om te meten dit zou houden van je arm uit rechtstreeks en meet de afstand van uw nek aan uw pols. Maak een notitie van de lengte, Controleer de grootte gids hieronder en selecteer de dichtstbijzijnde grootte boven de meting die u hebt genomen.