Orkestinstrumenten

Gear4music heeft een zeer uitgebreid aanbod van populaire en geliefde orkestinstrumenten en accessoires binnen de snaar- en strijk, houtblaas, koperblaas en percussie-wereld.

Bekijk alle informatie

Meest Populaire Orkestinstrumenten

Orkestrale Instrumenten Info

Soorten klarinetten

Er zijn drie belangrijke soorten klarinet, Bes, Alt en Bas. De Bes-klarinet is de meest algemeen gespeelde van de drie en is misschien degene waar het eerst aan gedacht wordt wanneer het woord klarinet wordt gezegd. Het wordt over het algemeen beschouwd als een goed instrument om mee te beginnen bij het leren van de klarinet, met zijn grootte die geschikt is voor beginners. Zodra iemand geleerd heeft om één soort klarinet te bespelen, is het over het algemeen relatief gemakkelijk om één van de andere soorten aan te leren.

Soorten trompetten

Ze variëren in grootte, vorm, lengte en ventielen, en ze hebben allemaal hun eigen authentieke en gemakkelijk te onderscheiden geluid. Kornetten staan bijvoorbeeld bekend om een veel vollere, rijkere en zachter geluid te bieden dan andere soorten trompetten, waarvan vele scherper en luider klinken.

Een andere factor die meespeelt is het niveau van de speler, aangezien een bugel bijvoorbeeld meer geschikt is voor meer geavanceerde muzikanten. Door te kijken naar de specificaties van de verschillende trompetten kan studenten of jongere spelers helpen om te beslissen welk instrument het meest geschikt voor hen is.