Gibson Gitaren

Gear4music.com

Gibson heeft een lange weg afgelegd sinds het bedrijf meer dan 100 jaar geleden werd opgericht. Hoewel zij oorspronkelijk een fabrikant van mandolines waren, zijn ze nu verantwoordelijk voor een aantal van de meest onderscheidende elektrische gitaarontwerpen op de markt, in het bijzonder modellen als Les Paul en SG, evenals de Flying V en de Explorer. Bekijk alle informatie

Gibson Bestsellers

Eerste 22 producten weergegeven:

Over Gibson

Eind jaren 1890 produceerde Gibson-oprichter Orville Gibson mandolines in Michigan. Voor de eerste archtopgitaar die hij ontwierp, gebruikte hij hetzelfde type archtop als op een viool. Tegen de jaren 30 maakte Gibson tevens akoestische flattop-gitaren en de eerste commercieel beschikbare hollowbody elektrische gitaar.

Later in de vroege jaren 50 introduceerde Gibson de eerste en meest populaire gitaar tot op heden, de Les Paul, aangezien de elektrische gitaar in populariteit groeide. Sindsdien is de Les Paul uitgegroeid tot één van de meest herkenbare en populaire gitaren, gebruikt door artiesten als Jimmy Page, Keith Richards, Jeff Beck, Pete Townsend, Slash en vele andere iconische gitaristen.

Gibson bracht tevens andere populaire modellen op de markt, zoals de SG, ES-335, Explorer, Flying V en vele anderen, die allemaal worden gebruikt in alle genres van muziek van rock tot pop en reggae tot blues. Als één van de weinige officiële dealers van Gibson in het Verenigd Koninkrijk, kunnen wij een fantastische selectie aan electrische gitaren, akoestische gitaren, basgitaren en accessoires aanbieden, allen tegen de laagste online prijzen.