Akoestische Gitaren

Akoestische gitaren van toonaangevende merken zoals Taylor, Martin en Gibson. Van traditionele akoestische gitaren tot stage-ready semi-akoestische gitaren, bij Gear4music zult u uw perfecte akoestische gitaar vinden.

Bekijk alle informatie

Meest Populaire Akoestische Gitaren

Meer informatie over Akoestische Gitaren

Een akoestische gitaar is een snaarinstrument dat wordt bespeeld door de snare met de vingers of een plectrum te 'plukken'. De vibratie van de snaren op de akoestische gitaar maakt het geluid, dat vervolgens door de klankkast van de gitaar wordt versterkt. Verdere versterking is soms nodig voor voorstellingen met een akoestische gitaar en dit wordt over het algemeen opgelost door een (speciale) microfoon vlakbij de gitaar te plaatsen. Tevens zijn er een aantal akoestische gitaren die over pickups beschikken en zodoende, net zoals elektrische gitaren, op een gitaarversterker kunnen worden aangesloten.

Wat zijn de verschillen tussen de verschillende soorten akoestische gitaren?

Er zijn verschillende soorten gitaren beschikbaar, die elk voor verschillende muziekstijlen worden gebruikt. Klassieke gitaren - soms aangeduid als concert of Spaans - beschikken meestal over zes nylon snaren en worden over het algemeen gebruikt om klassieke muziek te spelen. De snaren worden meestal individueel bespeelt in plaats van tegelijk. Ze produceren een zachter geluid dan akoestische gitaren met stalen snaren, die zowel luider en helderder klinken.