Digitale Piano & Keyboard Winkel

Digitale piano's en Keyboards hebben een impact op alle soorten muziek, van klassiek tot elektronisch.

View All Information

Meest populaire digitale piano en Keyboards

Meer informatie over Piano's & Keyboards

Omdat digitale piano's en keyboards afhankelijk zijn van sampling, kunnen ze een aantal andere instrumentgeluiden produceren. Zo kunnen muzikanten bijvoorbeeld kiezen uit instrumenten zoals fluiten, klavecimbels, strijkers en slagwerk, wat een digitale piano of een keyboard zeer veelzijdig maakt.

Een digitale piano biedt een zwaardere toets om het gevoel van een akoestische piano na te bootsen. Zo hebben bijvoorbeeld de toetsen van de Yamaha YDP140 Digitale Piano op de lagere noten een zwaardere toets, terwijl de hogere noten lichter zijn.

Voordelen van een digitale piano

Er zijn een aantal voordelen aan het bespelen van een digitale piano of keyboard in tegenstelling tot een akoestische versie. Ze hebben ingebouwde ritme mogelijkheden ter begeleiding van spelers. Bovendien hoeven ze nooit te worden gestemd, omdat een digitale piano geen snaren heeft, wat de eigenaars tijd en geld zal besparen.

Een digitale piano of keyboard laat de gebruikers ook profiteren van Musical Instrument Digital Interface (MIDI), wat betekent dat ze met andere instrumenten, computers en apparatuur kunnen communiceren, controleren en synchroniseren. Een voorbeeld van een keyboard met deze mogelijkheid is de M-Audio ProKeys Sono 88 Toetsen.

Een digitale piano is relatief goed draagbaar, aangezien ze kleiner en lichter zijn dan de traditionele piano's. Ook kunnen ze vaak gedeeltelijk worden ontmanteld om ze gemakkelijker te transporten. Gebruikers kunnen ook spelen zonder geluid te maken door koptelefoons te gebruiken.

Digitale Piano & Keyboard Nieuws

Korg Kronos HD-1 High Definition-geluid motor

HD-1 - het vlaggenschip PCM, bemonstering en Wave Sequencing geluidsbron op de Korg Kronos.... Meer »

Korg Kronos CX-3 orgel geluid motor

De derde aflevering van de Kronos geluid motoren neemt een meer gedetailleerde kijk op de CX-3 Tonewheel orgel.... Meer »

Gelimiteerde rode Arturia MicroBrute en MiniBrute Synths onthuld

Arturia heeft opgeheven het deksel op twee nieuwe limited edition synthesizers... Meer »

Moog Reveal Prototype van Minimoog Model D Synth

Moog neemt je mee op een trip down memory lane door herscheppen van een cultus klassieke synthesizer!... Meer »

Korg Kronos - EP-1 polyfone geluidsbron

We nemen een kijkje op de EP-1-piano klank in onze tweede aflevering van de tonen waaruit de Korg Kronos opvallen voor de juiste redenen.... Meer »

Korg Kronos - SGX-2 Duits Piano Sound

Korg vieren de eerste 9 krachtige geluid motoren, waardoor de Kronos een van de meest unieke en professioneel vereerd werkposten in de muziek vandaag.... Meer »