Elektrische Gitaren

Elektrische gitaren zijn misschien wel de meest invloedrijke muzikale instrumenten van onze tijd en hebben meer dan alle de muziek beïnvloed. De elektrische gitaar is een cultureel icoon geworden en wordt gezien als een symbool van expressie.

View All Information

Populairste Elektrische Gitaren

Eerste 18 producten weergegeven:

Elektrische Gitaar Winkeladvies

Elektrische gitaren hebben twee belangrijke onderdelen - de snaren en de pick-ups, die samenwerken om het geluid te produceren. Gitaar pick-ups zetten de trillingen van de snaren om in elektronische signalen, die vervolgens door een gitaarversterker worden uitgezonden als muzieknoten.

Hoewel alle elektrische gitaren op deze manier werken, kunnen de geluidskwaliteit en de klank erg variëren afhankelijk van de vorm van de gitaar, de constructie van de gitaar en welke pick-ups uiteindelijk gebruikt worden.

Wat bepaalt hoe elektrische gitaren klinken?

Hollow-body elektrische gitaren, staan er bijvoorbeeld om bekend om een veel rondere klank te hebben, waardoor ze het voorkeurinstrument zijn van jazzmuzikanten. In deze categorie vinden we de Gibson Dot elektrische gitaar serie. Solid-body elektrische gitaren missen dan weer de naturel warmte van de hollow-body, maar omdat ze niet dezelfde akoestische functies hebben, bieden ze een veel grotere diversiteit en kunnen ze worden gebruikt om bijna elk soort geluid van een elektrische gitaar te creëren.

Enkelspoel elementen, humbuckers en de piezo zijn de meest voorkomende types van pick-up die gebruikt worden op elektrische gitaren, waarbij de laatste meestal gebruikt wordt om volle, heldere gitaarklanken te produceren.

Humbuckers, die bestaan uit twee gitaar pick-ups, bieden een klank die meer afgerond en vloeiend is dan bij de enkelspoel elementen, maar ze klinken niet zo zuiver wanneer het om de hoge noten gaat.

Ondertussen worden piezo's - die niet-magnetisch zijn en die zwakkere signalen genereren dan andere gitaar pick-ups - regelmatig gebruikt om het geluid van akoestische gitaren te recreëren.

Als u net met de elektrische gitaar begint, is het belangrijk om advies te krijgen van een gerenommeerde Gitaar Winkel zoals Gear4music.com, die u zal kunnen vertellen welke gitaar het beste bij u past.

Elektrische Gitaar Nieuws

NAMM 2017: Gretsch G9521, G2655T, G6609

Gretsch onthullen hun line-up van 2017, presentatie van een hele reeks van hun klassieke handtekening vormen met moderne wendingen... Meer »

NAMM 2017:Zakk Wylde Odin Graal Genesis eerbetoon aan Ozzy jaar

Iconische Zakk Wylde bullseye ontwerp? Controleren. Monsterlijke en compromisloze Toon? Controleren. De Odin Graal Genesis gitaar levert de goederen aan de metalen massa... Meer »

NAMM 2017: Gibson 2017 traditionele, hoge uitvoeringen, S-serie

Onthullen hun nieuwe reeks van zeer betaalbare S-serie, Gibson schotel het vuil op hun 2017 line-up met inbegrip van de traditionele serie, hoge Performance serie en meer.... Meer »

NAMM 2017: PRS onthullen volledig nieuw gamma "Sonzera versterkers"

De Sonzera serie bestaat uit een 50W combo, 50W hoofd en 20W combo. Professionele kwaliteit Toon rechts uit de vleermuis gebruikt door zwart Stone Kersenrood en Snarky Puppy, verwachten... Meer »

Slash's 1984 V.Chr Rich Warlock gebruikt om te schrijven van Guns N' Roses' Hits vroegst gaat omhoog voor veiling

Gecontroleerd door de gitarist zichzelf, Slash's V.Chr Rich een centrale rol gespeeld in de Guns N' Roses stijgen naar roem... Meer »

Gear4music zullen worden uitgezet Gibson 2017 bereik

Brengen een levendige splash van kleur, variaties op de klassieke modellen en ongeëvenaarde Toon, Gear4music zijn er trots op voorraad de Gibson 2017 bereik.... Meer »