Basgitaar

Basgitaren zijn van cruciaal belang voor het verankeren van de muziek en melodieën, of ze nu geplukt, geslagen, geknald of gebonsd zijn. Op Gear4music hebben we een passie voor alle basdingen, van onze eigen exclusieve startpakketten voor beginnende bassisten tot aan de premium bassen van oa Fender, Warwick en Music Man.

View All Information

Populairste Bas Gitaren

Eerste 17 producten weergegeven:

Meer Informatie over Basgitaren

Beroemde basgitaar

Zoals met elektrische gitaren, is één van de populairste producenten van basgitaren, Fender, die de pionier is van de basgitaar. De basgitaar wordt sterk geassocieerd met rockmuziek en werd door de jaren heen gebruikt door beroemdheden zoals Geezer Butler van Black Sabbath, Metallica's Cliff Burton en The Who's John Entwhistle, evenals letterlijk duizenden andere artiesten uit verschillende genres.

Het effect van hout op het basgitaar geluid

De meerderheid van basgitaren zijn solidbody, wat betekent dat er geen ruimte in het lichaam van de basgitaar is om geluiden natuurlijk te laten weerklinken zoals met akoestische instrumenten. De goedkoopste solidbody basgitaren zijn meestal gemaakt van zachtere houtsoorten zoals multiplex of uit kunststof, met hardhout zoals esdoorn, palissander en mahonie gebruikt voor duurdere basgitaar modellen.

Wat betreft solidbody basgitaren, produceert mahonie een dicht en houtachtig geluid dat goed past in de country- en blues stijl. Palissander aan de andere kant wordt algemeen beschouwd als een meer metalen basgitaar geluid dat rijk en complex is in zowel de hoge en lage registers. Esdoorn heeft dan weer een vlakkere klank die goed werkt wanneer er op een hoog volume gespeeld wordt.

Hollowbody basgitaren worden gebruikt, maar zijn meestal voor degenen die genieten van jazz en folk muziek, aangezien ze een rustigere, meer akoestisch geluid maken dat beter geschikt is voor deze speelstijl.

Basgitaar Nieuws

Hofner kondigen Shorty Bass In nieuwe finish

De shorty bas Hofner HCT is nu beschikbaar in een witte finish... Meer »

Honourary Lemmy stempels te zijn vrijgegeven In Duitsland

Iconische Motorhead bassist Lemmy is ingesteld op de worden herdacht met gelimiteerde stempel uitgevoerd.... Meer »

Fender verdiepen in In-Ear Monitor grondgebied

Wereldberoemde gitaarbouwer is het aanbieden van vijf nieuwe in-ear monitor modellen in hun nieuwste venture.... Meer »

D'Addario voeren Humiditrak

D'Addario introduceren Humiditrak - een apparaat die leeft binnen uw gitaar koffer en biedt real-time voorwaarde updates via een smartphone app zodat u een oogje op je axe houden kunt.... Meer »

Musikmesse 2016: Music Man 40e verjaardag 'Oude Smoothie' StingRay Bass

Music Man hebben getrouwe reproductie van StingRay prototype #26, ontworpen voor Sterling bal gemaakt.... Meer »