Basgitaar

Basgitaren zijn van cruciaal belang voor het verankeren van de muziek en melodieën, of ze nu geplukt, geslagen, geknald of gebonsd zijn. Op Gear4music hebben we een passie voor alle basdingen, van onze eigen exclusieve startpakketten voor beginnende bassisten tot aan de premium bassen van oa Fender, Warwick en Music Man.

View All Information

Populairste Bas Gitaren

Meer Informatie over Basgitaren

Beroemde basgitaar

Zoals met elektrische gitaren, is één van de populairste producenten van basgitaren, Fender, die de pionier is van de basgitaar. De basgitaar wordt sterk geassocieerd met rockmuziek en werd door de jaren heen gebruikt door beroemdheden zoals Geezer Butler van Black Sabbath, Metallica's Cliff Burton en The Who's John Entwhistle, evenals letterlijk duizenden andere artiesten uit verschillende genres.

Het effect van hout op het basgitaar geluid

De meerderheid van basgitaren zijn solidbody, wat betekent dat er geen ruimte in het lichaam van de basgitaar is om geluiden natuurlijk te laten weerklinken zoals met akoestische instrumenten. De goedkoopste solidbody basgitaren zijn meestal gemaakt van zachtere houtsoorten zoals multiplex of uit kunststof, met hardhout zoals esdoorn, palissander en mahonie gebruikt voor duurdere basgitaar modellen.

Wat betreft solidbody basgitaren, produceert mahonie een dicht en houtachtig geluid dat goed past in de country- en blues stijl. Palissander aan de andere kant wordt algemeen beschouwd als een meer metalen basgitaar geluid dat rijk en complex is in zowel de hoge en lage registers. Esdoorn heeft dan weer een vlakkere klank die goed werkt wanneer er op een hoog volume gespeeld wordt.

Hollowbody basgitaren worden gebruikt, maar zijn meestal voor degenen die genieten van jazz en folk muziek, aangezien ze een rustigere, meer akoestisch geluid maken dat beter geschikt is voor deze speelstijl.

Basgitaar Nieuws

NAMM 2017: Ibanez SRAS7 7 String Fretted en fretloze basgitaar

Onconventionele wordt wat Ibanez het beste doen, de SRAS7 brengt het beste van beide werelden voor de moderne muzikant met haar combinatie fretloze en fretted fretboards,... Meer »

SJC en Tre Cool presenteren Mike Dirnt aangepaste Kit For Christmas

In een inspanning voor collaboratief ontwerp, SJC Custom Drums en groen dag Drummer Tre Cool hebben ontworpen een aangepaste drumstel aan band partner Mike Dirnt handtekening bass... Meer »

Gear4music zullen worden uitgezet Gibson 2017 bereik

Brengen een levendige splash van kleur, variaties op de klassieke modellen en ongeëvenaarde Toon, Gear4music zijn er trots op voorraad de Gibson 2017 bereik.... Meer »

Fender Release nieuwe Gitaar Tuning App

Fender lanceren hun nieuwe app ' Fender Tune', een app die is ontworpen voor beginners en pro gelijk is... Meer »

Fender kondigen handtekening vlo Jazz Bass

Fender heeft officieel opgeheven het deksel op een nieuwe handtekening bas voor The Red Hot Chili Peppers-icoon .... Meer »