Akoestische Gitaren

Akoestische gitaren zijn geliefd bij velen voor hun pure expressie en muzikale geschiedenis. Van rock, blues en country tot wereld muziek, folk en singer-songwriters, de akoestische gitaar is een belangrijk onderdeel van de moderne muziek geworden. Of u nu op zoek bent naar een traditionele akoestische, een elektro-akoestische, een ukelele, banjo of mandoline, wij hebben een gigantisch assortiment om uit te kiezen.

View All Information

Populairste Akoestische Gitaren

Meer informatie over Akoestische Gitaren

Een akoestische gitaar is een snaarinstrument dat wordt bespeeld door het plukken van de snaren met de vingers of een plectrum. De vibratie van de snaren op de akoestische gitaar maakt het geluid, dat vervolgens luider wordt gemaakt binnen in het holle lichaam of de klankkast van de gitaar. Verdere versterking is soms nodig voor voorstellingen met een akoestische gitaar en dit wordt gewoonlijk assortimentt door het spelen van het instrument in een microfoon, hoewel sommige akoestische gitaren ook pick-ups hebben, zodat ze zoals een elektrische gitaar kunnen worden aangesloten op een akoestische gitaarversterker.

Wat zijn de verschillen tussen de verschillende soorten akoestische gitaren?

Er zijn verschillende soorten gitaren beschikbaar, die elk worden gebruikt voor verschillende stijlen van muziek. Klassieke gitaren - soms aangeduid als concert of Spaans - beschikken meestal over zes nylon snaren en worden over het algemeen gebruikt om klassieke muziek te spelen. De snaren worden meestal individueel bespeelt in plaats van tegelijk. Ze produceren een zachter geluid dan akoestische gitaren met stalen snaren, die zowel luider en helderder klinken.

Akoestische Gitaar Nieuws

Ed Sheeran Signature ' verdelen ' gitaar beschikbaar voor pre-orden

Door een samenwerking met Martin, Sheeran de laatste handtekening model voorzien van illustraties van zijn nieuwste album '÷' en is gebouwd zijn exacte specificaties.... Meer »

MUSIKMESSE 2017: Martin DST en DSTG en 0-18 gitaren

Geschreven als de 'goedkoper' alternatieven van Martin op dit jaar Musikmesse, vertonen deze gloednieuwe modellen een verfijnde esthetische en iconische Toon.... Meer »

Tanglewoodvan Sundance Performance Pro serie op Gear4music

Melding van traditie met moderne fabricagetechnieken, Tanglewoodde Sundance Performance Pro serie bieden de speler unieke Toon met een kenmerkende persoonlijkheid.... Meer »

Yamaha lancering competitie te winnen A ondertekend gitaar gespeeld door Ricky Gervais

Yamaha lopen een competitie te laten samenvallen met de release van de nieuwe film Ricky Gervais', David Brent-leven onder weg... Meer »

Fender Release nieuwe Gitaar Tuning App

Fender lanceren hun nieuwe app ' Fender Tune', een app die is ontworpen voor beginners en pro gelijk is... Meer »